2017. dec 14.

Erre született, vagy szorgalmasan tanult? Tanítható-e a vállalkozó szellem?

írta: Junior Business Academy
Erre született, vagy szorgalmasan tanult? Tanítható-e a vállalkozó szellem?

A sikeres emberekre sokszor azt mondják: “Ő erre született”. Pedig a sikerhez nem csak tehetség, hanem megfelelő mennyiségű tanulás is szükség. A kitűnő vállalkozások mögött mindig naprakész, és kreatív emberek állnak. A felkészüléssel nem kell, sőt nem is ajánlott várni felnőtt korig, számtalan készség fejleszthető már gyerekkorban, játékos formában.

entrepreneur-kid.gif

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke a jövőben sikeres és eredményes életet élhessen. Igyekszünk különböző fejlesztésekre, foglalkozásokra járatni a gyerekeket, hogy minél sokrétűbb és szerteágazóbb tudásra tegyenek szert.  A száraz magolás és a véget nem érő tanulás helyett azonban létezik egy sokkal szórakoztatóbb és hatékonyabb módszer is: a Junior Business Academy.

Egy tanfolyam, amire mindenkinek szüksége van!

Talán elsőre túlzásnak tűnhet az előbbi mondatunk, pedig valóban igaz. Átlépve a felnőtt élet kapuját, a gyerekek is majd munkába állnak, és csak rajtuk múlik, hogy tehetségüket miként használják fel.

Néhányan majd cégeknél helyezkednek el, ahol szükségük lesz a jó kommunikációs képességükre, a szerteágazó gondolkodásmódjukra és együttműködő képességükre. Mások saját vállalkozást indítanak, ahol elengedhetetlen a kreativitás és a problémamegoldás.

A mi feladatunk azonban nem csupán az, hogy kitűnő alkalmazottakká vagy vállalkozókká neveljük őket, hanem abban is segítünk, hogy rendkívüli vezetők váljanak belőlük, akik képesek lesznek átlátni és irányítani egy csapat munkáját. Tanfolyamainkon minden szükséges ismeretet átadunk nekik ehhez, ráadásul mindezt szórakoztató és játékos módon tesszük. A kicsik és kicsit nagyobbak nem csak a vállalatok működésébe pillanthatnak be, de az irányításához szükséges képességeiket is fejlesztjük, amire az élet minden területén szükségük lesz. A Vállalkozási és Kommunikációs Akadémia mindenkinek a hasznára válhat!

Mi vár a Junior Business Academy tanulóira?

Mindenekelőtt sok-sok nevetés és élménydús órák! Tanáraink mindvégig szem előtt tartják a gyerekek igényeit és tudják, hogy a jókedv elengedhetetlen! Sokszor mondjuk, hogy mi nem varázslók vagyunk, hanem lelkes emberek, akik segítünk kihozni a gyermekekben lévő csodát. A tehetség ugyanis mindenkiben ott van – de ha nem foglalkozunk vele, akkor kárba veszhet.

Miért érdemes már gyerekkorban elkezdeni vállalkozói ismereteket tanulni?

    • A gyerekekre csak úgy ragad a tudás!
    • Sokszor mondják, hogy a gyerekek olyanok, mint a szivacsok. Befogadóképességük szinte végtelen, és rendkívül nyitottak az új ismeretekre. Nagyon gyorsan tanulnak, és könnyen építik be az új ismereteket a meglévő tudásuk mellé. Ebben az időszakban kitűnően lefektethetőek a jövő sikerének alapjai.
  • Hihetetlenül kreatívak

 

    • A gyermekkori kreativitás minden szülőnek ismerős. Olyan dolgokban is látnak fantáziát, amikben más nem tenné. Ez a tulajdonság a későbbiekben nagyon lényeges lesz a munka világában, a vállalkozások esetében pedig nélkülözhetetlen. Változatos és izgalmas módszerekkel engedjük szabadjára a kreativitás és fordítjuk azt hasznukra.
  • Fontos megismerni a pénz világát

 

  • Mivel a világ mozgatórugója a pénz, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek mielőbb megismerjék és megtanulják használatát. A mi segítségünkkel ezt jóval magasabb szinteken is megtehetik!

Mit tanít a Junior Business Academy?

A hozzánk járó gyerekek megismerkedhetnek a vállalkozások alapismereteivel és az ezzel kapcsolatos pénzügyi tudnivalókkal. Megtanulhatják, hogy mennyire fontos a marketing és a média, és hogy ezek miként használhatók fel a vállalkozások sikeres működése érdekében. Témáink közül nem maradhat ki az online kommunikáció sem, hiszen ez ma már a jelen és a jövő is egyben. A vállalkozások jogi háttérről is szó lesz, amit természetesen gyerekbarát módon sajátíthatnak el kisdiákjaink.

A fiatalok a lexikális tudás mellett magabiztos kiállással, változatos és igényes kommunikációs képességgel, gyakorlatias és szerteágazó gondolkodásmóddal is gazdagabbak lesznek.

Ma már 15 helyszínen várjuk a csatlakozni vágyó fiatalokat. Hetente 1x90 perces, gyakorlatias, jó humorú órán tartunk, aminek minden perce élmény lesz. Az órákon senki sem veszhet el a tömegben, mivel kis létszámú csoportokkal dolgozunk, így lehetőség van az egyéni kérdések és problémák megoldására is.

Mi a Junior Business Academy-nél nem a száraz tananyag leadására törekszünk, hanem arra, hogy tanulóinknak tartalmas és hasznos tudást adjunk át. Személyiségük a képzés során folyamatosan és látványosan fejlődni fog. Látogass el hozzánk Te is gyermekeddel és nézzétek meg a saját szemetekkel!

 

Szólj hozzá