2018. jan 09.

Vállalkozó műhely gyerekeknek – új év, új tudás!

írta: Junior Business Academy
Vállalkozó műhely gyerekeknek – új év, új tudás!

Megkezdődött az új év, és a Junior Business Academy-n is új lehetőségek nyíltak! Már februárban indul is az első vállalkozó műhelyünk gyerekeknek. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy mi mindent fogunk játékosan megtanítani a 2018-as évben.

144169-otc24d-356.jpg

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke gond nélkül boldoguljon az életben. Anyaként vagy apaként a tiéd a felelősség, hogy ehhez megtaláld a lehető legjobb utat. Szeretnél minden tudást, minden bölcsességet átadni neki, minél hamarabb, hogy sikeres és boldog legyen – de ez korántsem egyszerű. Hatalmas mennyiségű információról van ugyanis szó. A megoldás erre nem az, hogy sok-sok fárasztó, és unalmas különórára hordod: írasd be egy olyan képzésre, ahol a hasznos tudást játékos és szórakoztató formában kapja meg!  A Junior Business Academy célja, hogy a hétköznapi életben is hasznos képességeket fejlesszen, amik „mellesleg” egy sikeres vállalkozás elindításához és fenntartásához is nélkülözhetetlenek a jövőben. Függetlenül attól, hogy ez a vállalkozás egy felfelé ívelő alkalmazotti-vezetői karrier, vagy éppen egy saját cég megalapítása.

Ideje felkészülni a jövőre!

Tudtad, hogy a most iskolába lépő gyerekeknek mintegy 65%-nak olyan szakmája lesz a jövőben, ami ma még teljesen ismeretlen számunkra? A világ olyan lendületes változásban van, amiben csak a kreatív és talpraesett emberek tudnak majd érvényesülni. A közoktatás természetesen elengedhetetlen, de sok esetben nem elég ahhoz, hogy a fiatalok ebben a gyorsan változó világban magabiztosan megállják a helyüket. Itt jövünk mi a képbe: műhelyünkben gyakorlatias, ugyanakkor játékos módon, vidám formában bontogatjuk ki a gyerekek tehetségét, és fejlesztjük azokat a képességeket, amelyekre szükségük lesz.

Mit tanulnak a gyerekek a vállalkozó műhelyben?

Egy olyan életre készítjük fel diákjainkat, aminél rendkívül meghatározó lesz az online közösségek és a média, ahol nem lesz elég csupán a kreativitás, vagy a magabiztosság, hanem mindezek ötvözésére lesz szükség. Kurzusaink lehetőséget nyitnak arra, hogy olyan képességeket fejlesszünk, amikre az iskolai órák keretén belül nincs lehetőség. Ilyen például innovatív, és proaktív gondolkodásmód, a csapatmunka vagy éppen a magabiztos előadói készség.

Az előbbiek nélkülözhetetlenek egy vállalkozás vezetéséhez, de legalább annyira fontosak egy állásinterjún, vagy komolyabb pénzügyi jellegű döntések meghozásában, mint például egy hitel felvétele. Tanulóink tehát nem csupán egy területen alkalmazható, hanem egy komplex tudást kapnak, ami az élet minden egyéb területén is hasznos.

Ideje megtanulni a felelősségteljes pénzkezelést!

A legtöbb szülő már egészen kis korban ad zsebpénz gyermekének. A gyerekek korábban kapcsolatba kerülnek a pénz világával, mint azt hinnéd, ezért elengedhetetlen, hogy megtanulják a felelősségteljes kezelését. Nálunk bepillantást nyerhetnek egy háztartás mindennapos kiadásaiba és bevételeibe egyaránt. Megismerkedhetnek a megtakarítások jelentőségével és formáival, azok hasznosításával. Képessé válnak tudatosan és a számukra a lehető legkedvezőbben bánni a pénzzel, mindezt pedig természetesen játékosan, a gyermekek nyelvére lefordítva sajátíthatják el.

A jó vezető az, aki…

Aki meghallhatja a beosztottjait és képes reagálni is rájuk. Aki felismeri a problémákat és megoldási lehetőségekkel is szolgál. Mindezek mellett pedig kitűnően érvel, és határozott kiállással képviseli önmagát és vállalkozását egyaránt. Hogy milyen felnőtt válik gyermekedből, az nagymértékben függ attól, hogy szüleitől, tanáraitól milyen példákat lát, és hogy ezek alapján mivel egészíti ki személyiségüket. A jövő sikeres vezetőit már ma képezni kell.

Mi, a Junior Business Academy megalapítói és oktatói fontosnak tartjuk, hogy már most megtanítsuk diákjainknak a megértő, ugyanakkor határozott kommunikációt. Biztosítjuk számukra, hogy ehhez minden szükséges segítséget megkapjanak és kihozzák magukból a legjobbat. Nagy hangsúlyt fektetünk az önkifejezésre, továbbá támogatjuk a fiatalokat az etikus magatartás elsajátítására is.

Nincs még egy ugyanolyan gyermek

Tudjuk, hogy minden gyermeknek eltérőek az erősségei és gyengeségei, így ezt szem előtt tartva, kis létszámú csoportokban dolgozunk, hogy mindenki a hozzáillő figyelmet és oktatást kapja. Életkorok szerint hozunk létre csoportokat, így lehetőségünk nyílik arra, hogy az adott korcsoport nyelvéhez és habitusához igazítva adhassuk át a szükséges ismereteket.

Nem hiszünk a száraz magolásban, szerintünk abból bőven elég az iskolában. Az élményközpontú interaktív oktatást tartjuk a célravezetőnek, mert hisszük, hogy a tartós és alkalmazható tudás ebben rejlik.

Ez elég hihetetlennek hangzik a mai iskolarendszert ismerve, ugye? Győződj meg róla saját szemeddel! A februári tanfolyamunkra már most beírathatod gyermekedet!

A sikeres jövőnél nagyobb ajándékot nem is adhatsz neki…

 

Szólj hozzá